назад
06.03.19

Дайджест заходів відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського МЦ з надання БВПД за 05.03.2019

050320191 RDAПроект «Я МАЮ ПРАВО» в дії: на Гадяччині підвищили правову обізнаність громади

        25 березня 2019 року керівник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко спільно з фахівцями Головного територіального управління юстиції у Полтавській області в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» розповіли керівникам установ підприємств, організацій, а також представникам органів місцевого самоврядування про впровадження ініціатив та проектів, які започатковує Уряд та Мін’юст.

        Присутні мали змогу дізнатися про напрямки реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО», зокрема про кампанію «Я маю право обирати», про проект Уряду «муніципальна няня», як отримати податкову знижку на навчання, та ознайомитися з нормами законодавства України, що стосуються попередження рейдерських захоплень землі та особливостей захисту своїх прав в таких ситуаціях та ін.05032019 RDA

         По закінченню заходу вищезазначені фахівці спільно з працівниками відділу ведення державного реєстру виборців Гадяцької райдержадміністрації  провели вуличне інформування жителів міста Гадяч. Під час спілкування пересічні жителі громади отримали роз’яснення виборчого законодавства України та інформаційні буклети правової тематики.05032019 vyl info

       

Обговорили шляхи співпраці та взаємодії

       

05032019 rob zys05.03.2019 року начальник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко провела ряд робочих зустрічей. З начальником відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації ГТУЮ у Полтавській області Миколою Шерстюком обговорили особливості захисту прав громадян у разі виникнення ситуацій рейдерських захоплень землі та шляхи взаємодії в даному напрямку.

       05032019 vibori1 З начальником відділу ведення державного реєстру виборців Гадяцької райдержадміністрації Оленою Будник обговорили перспективи реалізації на теренах Гадяцького району ініціативи «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», яка реалізовується в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Маємо надію, що українці отримають від цієї кампанії знання, як реалізувати своє право на вибір і як це право захистити. Адже об’єднавши зусилля по забезпеченню зрозумілості виборів для кожного з нас – ми отримаємо результат, який вартий нашого суспільства.