назад

Давайте менше говорити про обов’язки дітей, а більше про їхні права

DSCF670628 березня 2018 року в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» головний спеціаліст відділу «Кам’янсько – Дніпровське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Антоник провела інформаційно-роз’яснювальний захід для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів/піклувальників/, в прийомних сім’ях на тему: «Права дітей».

       Захід відбувся в приміщенні Кам’янсько – Дніпровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю директора центру Людмили Куницької, спеціалістів установи та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. В ході проведення заходу Людмила Антоник ознайомила присутніх з основними положеннями Конвенції ООН «Про права дитини» та Законом України «Про охорону дитинства», розповіла про права дітей та можливість їх захисту. Людмила Куницька акцентувала увагу на тому, що проблема насильства над дітьми, є дуже актуальною в усьому світі та додала, якщо поглянути на ситуацію в нашій країні, неважко уявити яке місце дана проблема займає в соціумі, тому наголосила на належному виконанні батьківських обов’язків  та на тому, що сімʼя – це первинне середовище, де дитина стає особистістю.DSCF6714

       Також в ході спілкування були визначені основні проблеми порушення прав «маленьких» громадян, проаналізовані реальні факти із життя та визначено коло осіб, до яких можна звернутися за допомогою. Всі учасники заходу отримали правові пам’ятки щодо прав дитини, буклети системи безоплатної правової допомоги та правопросвітницького проекту “Я маю право!”. По закінченню учасники зустрічі  мали згоду отримати відповіді на запитання.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Кам’янсько-Дніпровське бюро правової допомоги: Запорізька область, м. Кам’янка-Дніпровська, вул. Щаслива, 110. Телефон: (06138) 2-32-73;
  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Вакуленчука 99. Телефони: (0619) 43-00-58; (0619) 43-00-59; моб.тел. (096) 523-98-55.