назад

Де закінчується рівність: кінопоказ та дискусія про права людини

245-1Головна тема цьогорічного фестивалю, який має назву “Рівні рівності”, присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності та правами людини. Аби привернути увагу студентів до проблем звичайної людини, сприяти відкритому діалогу про права людини 14 листопада 2018 року на базі Заставнівського вищого професійного училища відбувся мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Розпочався фестиваль з демонстрації кінострічки «Коли я чую спів птахів». П’ятеро дітей змушені були покинути свою країну Кот-д’Івуар (державу у західній Африці) через війну. Конфлікт розгорілася після президентських виборів 2010 року. Шість років потому діти обговорюють свої надії та мрії про майбутнє.

Завершився показ демонстрацією кінострічки «Вихідний». Цей фільм – портрет міста і водночас людей, які в ньому живуть. Кінострічка про пошук ідентичності на тлі нової війни та змін у країні і, як наслідок, у свідомості людей. Відображення роздумів про те, чи можна й далі жити, застрягши однією ногою в радянському минулому, а іншою – крокуючи в Європу.

245-2

Від перегляду фільму до обговорення побаченого, а на завершення інформація про систему правової допомоги, яка допомагає буковинцям відстоювати їхні права. Співорганізатор заходу, фахівець Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук, розповів студентам, куди варто звертатись по безоплатні правові консультації та роз’яснення. Присутні також отримали інформаційні буклети на різну правову тематику.

Контактна інформація! До фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м. Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).