назад
07.09.18

Делегація із Польщі вивчала український досвід становлення та розвитку системи БПД

07.09.2018   vizut polakiv (1)У межах 3-денного робочого візиту до України делегація представників Дільниці Середмістя столичного міста Варшави зустрілася з керівництвом Координаційного центру з надання правової допомоги, представниками правового клубу «PRAVOKATOR» та відвідала Третій київський місцевий центр з надання БВПД.

«Система безоплатної правової допомоги динамічно розвивається, а отже виникає потреба постійно удосконалюватися. Візит польських колег є доброю нагодою обмінятись досвідом, що послужить розвитку системи надання якісних і доступних безоплатних правових послуг у обох країнах», – зазначив директор КЦ Олексій Бонюк.

07.09.2018   vizut polakiv (5)

07.09.2018   vizut polakiv (6)

В.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у м. Києві Михайло Харін поінформував гостей про організацію взаємодії регіональних та місцевих центрів з надання БВПД, а також надання БВПД у кримінальних провадженнях.

Фахівці Третього київського місцевого центру з надання БВПД поділилися досвідом щодо надання правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах, первинної допомоги (консультації, роз’яснення законодавства), здійснення правопросвітництва та співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування та громадськими організаціями.

Також директор місцевого центру Юрій Рудих розповів про особливості роботи у малих населених пунктах, зокрема про мобільні та дистанційні пункти доступу до БПД, адресну правову допомогу громадянам, діяльність бюро правової допомоги.

07.09.2018   vizut polakiv (2)

У свою чергу гості розповіли про досвід Польщі щодо організації надання правової допомоги та співпрацю з партнерами в умовах децентралізації.

«Перебуваючи з візитом в Україні, я мала можливість дізнатись як функціонує система БПД. Мене особисто цікавила локальна діяльність, тому дуже важливим був візит у Третій київський місцевий центр з надання БВПД. Дуже вдячна за запрошення і сподіваюсь, що наша співпраця буде продовжуватися», – відмітила заступник Бурмістра Дільниці Середмістя столичного міста Варшави пані Магдалена Рогожіньська.

07.09.2018   vizut polakiv (3)

Робочий візит польської делегації відбувся 4-6 вересня 2018 року. До складу делегації входили: начальник організаційного відділу Дільниці Середмістя столичного міста Варшави Аркадіуш Куява, заступник Бурмістра Дільниці Середмістя Магдалена Рогожіньська, начальник відділу спорту і соціальних справ Дільниці Середмістя Мажена Цендровска, працівник організаційного відділу Дільниці Середмістя Віктор Кононьчук.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube