назад

День безоплатної правової допомоги в Шепетівці: екскурсії для школярів, «живі історії» та консультації адвоката

10 грудня в Україні відзначали День прав людини, встановлений як пам’ятна дата з нагоди прийняття Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. І саме цього дня незвичайний робочий день мали працівники системи безоплатної правової допомоги: низка заходів, що за єдиною для всієї України програмою відбувалися в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, мала на меті привернути увагу громадськості до права кожного на безоплатну правову допомогу. Приймали гостей та розповідали про їхні права і в Шепетівському місцевому центрі.

«Цього дня ми запросили до місцевого центру учнів 11-х класів, які в майбутньому мають намір здобути юридичну освіту і пов’язати свою діяльність з професією юриста. Під час зустрічі старшокласники отримали практичні правові знання та ознайомилися з нашою роботою зсередини», – розповів директор центру Володимир Бузиль.

У форматі невимушеної бесіди за кавою очільник центру поділився особливостями роботи системи БПД. Школярі, зокрема, дізналися, що місцеві центри в Україні розпочали роботу з 1 липня 2015 року, тож система є відносно молодою і наразі не всі громадяни знають про існування такого інструменту захисту порушених прав.

Працівники центру, які проводять прийом громадян, наочно продемонстрували учням особливості роботи з клієнтами центру, проконсультувавши одного із гостей.

Цього дня до центру завітали його колишні клієнти, які з вдячністю розповіли історії про те, як юристи й адвокати системи БПД допомогли захистити їхні права та вирішити юридичні проблеми.

Водночас в кімнаті для конфіденційних побачень будь-хто з клієнтів центру міг отримати безоплатну консультацію досвідченого адвоката, що співпрацює з місцевим центром та захищає права клієнтів у судах.