назад

«День інформування» учасників АТО на Сарненщині

golovna

Директор Сарненського місцевого центру з надання БВПД Микола Павлюк взяв участь у «Дні інформування» демобілізованих військовослужбовців, який відбувся на базі Сарненського районного центру зайнятості.

Інформаційно-роз’яснювальний захід пройшов за принципом «центру під єдиним дахом», адже на ньому були присутні представники державних установ, які опікуються питаннями соціальної, медичної, трудової та інших видів реабілітації учасників АТО. 

Спершу учасників заходу привітав директор центру зайнятості Віктор Пацьола, а про загальні державні гарантії для демобілізованих військовослужбовців розповіла заступник голови райдержадміністрації Наталія Параниця. Згодом директор Сарненського місцевого центру повідомив про те, що учасники бойових дій є тією категорією громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто можуть отримати адвоката за рахунок держави. Задля цього вони повинні звернутися до місцевого центру, який знаходиться в Сарнах. Директор центру також презентував демобілізованим інформаційні буклети про пільги учасників бойових дій та про систему безоплатної правової допомоги. Кожному з присутніх роздали такі інформаційні матеріали як пам’ятку про свої права.  

1

Закінчилася зустріч з учасниками АТО відповідями на їхні питання з різних галузей. Вони перш за все стосувалися виділення земельних ділянок, оплати комунальних послуг, забезпечення ліками, реабілітації військовослужбовців, можливості навчання/підвищення кваліфікації тощо. Тож кожен мав можливість вияснити свої проблемні моменти, адже саме такою і була мета заходу – активізація соціальної та психологічної підтримки для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Довідково: Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії –  0 800 213 103.

2