назад

«День відкритих дверей» у Коростенському місцевому центрі

23.01.2017 - DVD Korosten17 січня у Коростенському місцевому центрі з надання БВПД провели «День відкритих дверей». До місцевого центру цього дня завітали учасники АТО, більшість з яких є членами ГО «Учасники АТО Коростенщини».

Цього ж дня працівники Коростенського місцевого центру провели робочу зустріч із представниками  центру соціально-психологічної реабілітації населення: психологом  Вікторією Обиход, представником Лугинського військомату та головою ГО «Учасники АТО Коростенщини» Владиславом Ковальчуком, з якими узгодили питання проведення спільних заходів, відповідно до укладеного Меморандуму.

Для початку гостей ознайомили з роботою місцевого центру, а саме: як приймаються звернення, категорії осіб, які мають право на БВПД, продемонстрували як відбувається перше побачення адвоката з клієнтом та складання позовної заяви.

Також за кргулим столом обговорили кількісні показники звернень учасників АТО, надання консультацій, призначень адвокатів,  питання, з яких найчастіше звертаються учасники АТО, а також зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», які набрали чинності 5 січня 2017 року.

Так, соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань.

Також суттєво змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості:

  • по-перше, особа матиме таке право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;
  • по-друге, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.

Коростенський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Коростень, вул. Сосновського, 28-г, тел.: (04142) 5-09-45,49.