назад

101.06.2017 року  Івано – Франківським місцевий  центр з надання БВПД спільно з місцевим центром зайнятості був організований святковий захід з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей.

В урочистості взяли участь багато дітей, яких ознайомили з роботою системи вторинної правової допомоги та з правами, якими вони наділені згідно Конвенції про права дитини.

Серед присутніх працівниками місцевого центру з надання БВПД було проведена низка розважальних конкурсів та анкетувань щодо рівня знань міжнародного законодавства та законодавства України у сфері прав дитини.

Результати анкетування показали низький рівень знань батьків, щодо прав своїх дітей, зокрема: після досягнення якого віку дитина має право змінити своє ім’я та прізвище на власний розсуд; з якого віку дитина може притягатися до кримінальної відповідальності; хто несе відповідальність за здібності та творчий розвиток дитини, тощо. Це дало поштовх для проведення серед батьків правопросвітницьких заходів щодо реалізації положень законодавства України про БВПД та Конвенції з прав дитини.

Зокрема, цікавими для дітей були питання стосовно їх основоположних прав та обов’язків як громадян України.

 


{gallery}pictures/2017.06.02_день_захисту_дітей{/gallery}