назад
02.06.16

День захисту дітей у Охтирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

160602 02«Конвенція ООН про права дитини набула чинності для України з 27 вересня 1991 року. Згідно з нею держави, які її підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки та релігії», –  такими словами розпочала екскурсію директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир. 1 червня з нагоди Дня захисту дітей, який припадає також на Міжнародний день захисту дітей, до місцевого центру завітали учні Охтирської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4 імені Остапа Вишні разом із учителем правознавства Галиною Альжинською.

Головний спеціаліст відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марина Лапоног розповіла про те, як працює та чим займається Охтирський місцевий центр, про категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що необхідно, аби отримати адвоката за рахунок держави тощо. Вона  розповіла учням про основні засади Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко розповів: «Наш центр відкрився 1 липня 2015 року, цієї ж дати по всіх регіонах України розпочали роботу 100 місцевих центрів з надання БВПД.Кожен громадянин України, незалежно від місця проживання чи інших ознак, зможе отримати якісну безоплатну правову допомогу та захист адвокатів, послуги яких оплачуються державою.  Охтирський місцевий центр з надання БВПД забезпечує виконання норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Учні дізналися, що до центру з 1 липня 2015 звернулося вже більше  1300 осіб, отримати консультацію можуть навіть іноземці. Галина Альжинська наприкінці зустрічі відзначила: «Такі екскурсії підвищують рівень правової обізнаності учнів та дають уявлення про безоплатну правову допомогу».

Працівники центру надали учням роздаткові матеріали тарозповіли, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги – зміни в законодавстві, уточнити категорії осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу та інші – можна, зателефонувавши за номером Охтирського місцевого центру з надання БВПД (05446) 4-22-23 або ж на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).