назад
06.04.17

Депутатам Шевченківської районної у м. Полтаві ради презентували роботу Другого місцевого центру з надання БВПД

presentazia

Враховуючи принцип прозорості у діяльності, фахівці системи БВПД Полтавщини постійно проводять роботу у напрямі  оприлюднення актуальної інформацію про свою діяльність та про послуги, які надаються фахівцями системи безоплатної правової допомоги, висвітлюють інформацію про свої напрацювання та пріоритети у подальшій роботі.  

06 квітня 2017 року у приміщенні виконавчого комітету відбулося засідання чергової сесії Шевченківської районної в м. Полтаві ради, яке вів голова Шевченківської районної в м. Полтаві ради Дмитро Задворкін.

 

На засіданні виступила директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, яка розповіла про систему безоплатної правової допомоги, зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Присутніх також поінформовано про взаємодію суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги, зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», особливості співпраці з органами місцевого самоврядування в організації правової допомоги та запропоновано зосередити спільні зусилля на посиленні правової спроможності територіальної громади.

У своєму виступі керівник центру презентувала результати роботи центру за І квартал 2017 року.

«За 3 місяці цього року до центру звернулося 1688 громадян, 1479 отримали консультації та роз’яснення,  196 особам надано адвоката, послуги якого оплачує держава» – зазначила Людмила Бубир.

Крім того, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).