назад
09.06.16

Депутатами Варвинського району прийнята Програма правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню на 2016 – 2017 роки

P60711567 червня 2016 року з метою забезпечення рівних можливостей доступу до безоплатної правової допомоги громадянам, що проживають у Варвинському районі, директор Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бригинець та начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова взяли участь у роботі п’ятої сесії депутатів Варвинського району.

P6071155На розгляд сесії був винесений проект Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Варвинського району на 2016-2017роки. Під час виступу Володимир Бригинець звернув увагу присутніх на важливість та актуальність даної Програми, яка дозволить вирішити ряд питань щодо надання безоплатної правової допомоги особам, які її потребують, а саме: спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів Варвинського району, покращення правової поінформованості жителів територіальних громад, підвищення рівня обізнаності органів місцевого самоврядування , виконавчої влади щодо державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги. Присутні на засіданні депутати Варвинської районної ради проголосували за прийняття та впровадження даної Програми.
З метою популяризації системи безоплатної правової допомоги та налагодження тісної співпраці із засобами масової інформації була проведена зустріч із головним редактором районної газети «Слово Варвинщини» Євгенією Зимою. В ході обговорення питання щодо підвищення рівня правової обізнаності населення та налагодження співпраці між Ніжинським місцевим центром та районною газетою була отримана домовленість про підписання Меморандуму, окреслені подальші кроки тісної взаємодії та визначені конкретні напрями діяльності.
P6071164По завершенні робочих зустрічей, було проведено «вуличне» інформування населення м. Варви, в ході якого перехожим надані роз’яснення щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги та її розвитку. Усі бажаючі отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога?» та флаєра з інформацією про діяльність Ніжинського місцевого центру, його місце розташування та контактні телефони.
Нагадуємо, громадяни, які потребують правової допомоги, можуть звертатися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх), тел.: (04631) 2-40-05, 0-800-213-103