назад

Депутати Сумської обласної ради дізнались про пілотний проект з реєстрації громадських формувань

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко взяла участь у сесії Сумської обласної ради, яка відбулася 10 серпня. 

Директор розповіла присутнім про нововведення у сфері реєстрації громадських формувань. 17 червня 2016 року Міністерство юстиції України видало наказ за №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань», а саме в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань.

 

Тепер це здійснюватиметься місцевими центрами з надання БВПД як фронт-офісами відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

З кінця липня цього року подати документи для державної реєстрації громадських формувань можна не лише в Головне територіальне управління юстиції у Сумській області, а й до одного з чотирьох місцевих центрів з надання БВПД, що значно спростить життя соціально активних верств населення.