назад
02.06.16

Державні службовці підвищують рівень правової освіти.

70 2

2 червня 2016 року, на виконання Програми правової освіти населення області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання, на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій проведено вебінар в режимі відеоконференцзв’язку з актуальних питань правового забезпечення державного управління для посадовців Гадяцької, Лохвицької та Чорнухинської районних державних адміністрацій.

Директор Регіонального центру з надання БВПД Олександр Черчатий ознайомив учасників вебінару зізмістом основних конституційних прав громадян, зробив стислий аналіз норм закону «Про безоплатну правову допомогу» та інших нормативно-правових актів, якими регулюється надання правової допомоги. Детально розглянуто практичні аспекти щодо інтегрування первинної та вторинної правової допомоги, порядок надання правової допомоги громадянам за рахунок держави. Під час лекції розкрито значення понять «суб’єкти права на БВПД»,  «суб’єкти надання БВПД», «порядок подання та розгляду звернень», «управління системою надання БВПД», ознайомлено учасників з першочерговими завданнями по розвитку системи безоплатної правової допомоги в області: створення 23 бюро правової допомоги в районах, їх повноваження та завдання.

Директор Першого полтавськогомісцевогоцентру з надання БВПД Ігор Рибас у своєму виступі більш детально ознайомили учасників з роботою установи, окреслив шляхи співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

         Зручна форма правопросвітницької роботи з державними службовцями, яка дозволяє значно скоротити витрати на відрядження учасників навчання та раціонально використати час, буде продовжена в подальшій роботі.