назад
10.12.18

Дітей навчали як протидіяти булінгу

DSC 5684Нещодавно фахівці Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД, спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у м. Києві, відвідали Спеціалізовану школу І-ІІ ступеню №12, де поспілкувалися з дітьми щодо шляхів протидії булінгу.

Під час заходу учнів ознайомлювали з видами булінгу, переліком державних органів, які протидіють булінгу, кроків по недопущенню цього в класі, особливостям психологічного портрету булера.

DSC 5551

Додатково, дітей повідомили роботі всеукраїнського контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103, куди можна звернутись у таких випадках, та реалізації Національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Також школярі змогли застосувати свої набуті правозахисні знання на практиці. Так, з ними було проведено декілька тренінг-ігор, які мали на меті продемонструвати, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

DSC 5832

Довідково: Цькуваннябулінг (англ.bully — залякувати, цькувати, задирати) — прояв агресії з подальшим залякуванням особистості, знущання та погрози, моральне приниження.

В системі цькування (булінгу) вирізняють три сторони: жертви, нападники та свідки. Вплив цькування відбувається на всі три категорії. Зокрема, українські дослідники вважають, що цькування є зменшеною копією терористичного акту — у ньому є прямі та непрямі жертви, насилля та інформаційний ефект, а його мета — не лише вплив на безпосередню жертву, а й формування відповідних моделей поведінки з боку всієї групи, у тому числі й свідків.