назад

Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проінформували про можливість отримати безоплатну правову допомогу

03.08.2016 - surotu 1Третього серпня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру Олена Герасименко та інтегратор Житомирського місцевого центру Вікторія Тогунова відвідали Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім».

Центр створений спеціально для соціального захисту дітей віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Аби уберегти дітей від можливості потрапляти у ці складні життєві ситуації, Олена Герасименко акцентувала увагу на тому, що починаючи вже з 14 років діти несуть відповідальність за кримінальні правопорушення відповідно до статті 22 кримінально-процесуального кодексу. Тому потрібно не порушувати Закони.

«У випадку затримання правоохоронними органами пам`ятайте – ви маєте право на адвоката від держави», – зауважила Олена Герасименко.

03.08.2016 - surotu 2

Труднощі у спілкуванні з дітьми полягали у тому, що їм ще складно зрозуміти, що вони можуть отримати юридичні консультації у адміністративних чи цивільних питаннях, а за потреби – адвоката, який представлятиме їх інтереси в суді. Та й власне складно зрозуміти, що ж таке первинна та вторинна правова допомога. Про це й розпочала свою міні-лекцію Вікторія Тогунова.

Також вона ознайомила дітей з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та зі змістом діяльності Житомирського місцевого центру.

«У вільний час прочитайте брошури, які ми вам роздали, щоб краще зрозуміти для себе, що таке безоплатна правова допомога. І не забувайте звератися до місцевого центру за адресою Гагаріна, 47, якщо вам потрібна юридична консультація», – констатували наприкінці зустрічі фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.