назад

1У приміщенні Івано-Франківської міської ради 7 травня фахівці системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті взяли участь у роботі круглого столу щодо забезпечення дотримання прав дітей.

2

Організаторами круглого столу є Служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, яка представила інформаційний довідник «Крокуємо містом своїми правами», з метою щоб кожна дитина відчувала себе захищеною, знала обсяг своїх прав та вміла ними користуватися.

3

У заході взяли участь представники установ, організацій, які забезпечують права та законні інтереси дітей, здійснюють заходи щодо соціального забезпечення та соціального захисту дітей, надають соціальні послуги сім’ям, сприяють соціальному та інтелектуальному, патріотичному розвитку дітей.

Серед учасників круглого столу були і самі діти, учні та студенти професійно-технічних закладів міста та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

4

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук особливу увагу акцентував на особливостях надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги дітям, важливості та пріоритетності правопросвітницьких заходів з метою захисту прав неповнолітніх.

5

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з її надавачами Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Максим’юк зазначила: «Якщо раніше, ми надавали БВПД дітям окремих вразливих категорій, дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, то насьогодні абсолютно усі діти мають право на БВПД. Необхідно наголосити, що відповідно до порядку подання звернень про надання БВПД, що стосуються дітей, то такі звернення подаються їх законними представниками за місцем фактичного проживання дитини або її законних представників (батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, патронатні вихователі, опікуни, піклувальники, представники закладів, які виконують функції опікунів і піклувальників)».

6

Під час зустрічі представники організацій та установ, партнерів системи БПД на Івано-Франківщині  розповідали неповнолітнім гостям заходу про свої повноваження і ділилися, чим вони власне можуть бути корисними  для них. На завершення заходу учасники проекту «Молодь і влада» організували для неповнолітніх інформаційно-правовий квест по закладах, які забезпечують права дітей у місті Івано-Франківську.

7


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)