назад

040506Найперше – це діти. Злякані, навмисно зухвалі, закриті для зовнішнього світу, зневірені. Їх семеро. Їх судять за дорослими законами,  і , наразі, чекають вони вироків за крадіжки або нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

       В рамках реалізації завдань з надання  безоплатної правової допомоги особам, які  знаходяться в установах відбування покарання та тимчасового позбавлення волі, а також дітям, які перебувають в складних життєвих обставинах, з метою профілактики скоєння правопорушень неповнолітніми особами, 16 червня 2017 року було проведено правопросвітницький захід з неповнолітніми ув’язненими, які утримуються  в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор».

       Так, в присутності начальника відділу із соціально-виховної та психологічної роботи вказаної установи Сергія Вовка і його заступника Заіра Агасієва, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Володимир Антонцев поінформував неповнолітніх ув’язнених щодо можливості отримання ними безоплатної правової допомоги, роз’яснив поняття первинної та вторинної безоплатної правової допомоги та порядок звернення про надання їм такої допомоги, наразі та після відбування покарання, а також про наслідки для особи наявної у неї судимості для подальшого життя.

      010203 Також, представник системи БПД відповів на численні питання дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, у тому числі і на такі, зовсім не дитячі питання щодо можливості пільгового зарахування строку перебування у слідчому ізоляторі у загальний строк відбування покарання за вироками суду, підстав для умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, впливу непогашеної судимості за попередніми судовими рішеннями на новий вирок суду по кримінальним провадженням, за якими неповнолітні особи знаходяться у слідчому ізоляторі. У неповнолітніх  ув’язнених, які залишились сиротами, особливу цікавість визвала відповідь на питання щодо збереження за ними житлової площі та іншого майна померлих батьків при наявності у останніх інших родичів та можливості оформлення на дітей спадщини під час їх перебування під вартою.

       Крім того, Володимир Антонцев надав правові консультації окремим працівникам вказаної установи, а саме Сергію Вовку і  Заіру Агасієву, щодо строків проходження служби в установах виконання покарань, можливості дострокового виходу на пенсію, у тому числі і за так званим «змішаним» стажем, коли у загальний стаж трудової діяльності особи враховуються як праця на цивільних  підприємствах, так і строк служби у спеціальних воєнізованих установах.

До Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях можна звернутися:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50 

– електронна пошта:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

у Донецькій області: 

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь 

– телефон: (099) 768-25-67  

– електронна пошта:  office.donetsk@legalaid.dn.ua