назад

Діти з особливими потребами під захистом держави

podyakaНа адресу Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшла подяка від клієнтки, що є мамою дитини-інваліда. Представництво її інтересів здійснював адвокат Зіновій Кравчук відповідно до контракту з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

У Буський місцевий центр звернулася мешканка м. Броди про захист права неповнолітньої дитини-інваліда на житло. Молода жінка після розлучення з чоловіком залишилася жити з дитиною-інвалідом у квартирі, придбаній за спільні кошти, але яка у свій час була оформлена на свекруху – для того, щоб син ще зміг отримати квартиру як військовослужбовець. Після розлучення, як часто трапляється в таких ситуаціях, починаються сімейні чвари: свекруха подала на невістку позов до суду про виселення з квартири разом з дитиною-інвалідом. І що найголовніше – суд прийняв рішення про виселення.

Громадянка через ЗМІ дізналася про Буський місцевий центр правової допомоги і звернулася до нього. Адвокат п. Кравчук подав апеляцію на рішення суду, в результаті чого воно було скасоване. Тоді свекруха подала до суду позов про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням. Суд, розглянувши справу, погодився з доводами адвоката і відмовив у позові. Таким чином, право на житло неповносправної дитини було захищено.

Контакти Місцевого центру: м. Буськ вул. Петрушевича 8, тел. (03264)2-11-12, 0976619964. Послуги центру безкоштовні.