назад

160606 01Інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна провела лекцію на тему   «Десять основоположних прав дитини відповідно до Конвенції права дитини» для учнів початків класів Шосткинської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1. Зустріч відбулася з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту прав дитини. 

У ході свого виступу Юлія Зацаринна здійснила аналіз десяти основоположних прав людини, розповіла дітям про історію та особливості їх виникнення та еволюції, зміст кожного з прав, а також загальну характеристику відповідальності за їх порушення. Зокрема, у  своєму виступі розкрила такі права дітей, як право на життя, на гідне та рівне ставлення, на свободу й особисту недоторканність, на особисте життя, на власність, на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду, на освіту та право знати свої права.

 

Під час виступу інтегратор використовувала мультимедійне забезпечення для кращого розуміння дітьми інформації. Дітлахи активно взяли  участь у проведенні заходу,  задавали питання.

«Права дітей взаємозалежні, але не взаємозамінні. Це означає, що права  пов’язані між собою. Часто здійснення одного права залежить від існування багатьох інших прав, і немає жодного права, яке було б важливішим за інші. Натомість, жодне право не може замінити собою інше», – підбила підсумки Юлія Зацаринна.