назад
27.09.16

Діяльність Канівського бюро правової допомоги

22 та 23 вересня 2016 року в.о. начальника Канівського бюро правової допомоги Оленою Васильченко проведено зустрічі з керівниками відділів освіти Канівської міської ради, Канівської районної державної адміністрації та Канівського місцевого центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

Головною метою зустрічей було поширення інформації про можливість територіальної громади отримати безоплатну правову допомогу та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України на базі Канівського бюро, яке розпочало свою діяльність з 1 вересня 2016 року.

Під час зустрічей Олена Васильченко проінформувала про пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань, реалізацію якого покладено на Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Центр діє як фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5, приймає та видає документи під час здійснення процедури державної реєстрації громадських формувань.

kaniv-bpd-91

 

kaniv-bpd-92

За результатами зустрічей була досягнута домовленість про проведення спільних правоосвітніх заходів та тренінгів для вразливих категорій громадян.