назад
18.05.18

Діяльність Шосткинського місцевого центру – результати моніторингу

SuR 180518 01Північні райони Сумщини з моніторинговими візитами 8 та 16 травня відвідала фахівець Регіонального центру Наталія Поставська. Спектр досліджених питань був досить широким – від вивчення у місцевому центрі/бюро правової допомоги питань роботи з клієнтами, надання вторинної правової допомоги, проведення правопросвітництва, організації доступу до сервісів Міністерства юстиції, до планових зустрічей з потенційними партнерами. 

У місцевому центрі/бюро правової допомоги наявні окремі робочі місці для клієнтів, які можуть скористатися сервісами Міністерства юстиції.

SuR 180518 02Розроблено третій варіант анкет для бюро правової допомоги. Усі 8 працівників бюро проанкетовано. Правники бюро зазначили в анкетах, що умови праці (якість робочого місця) покращилися. Завдячуючи співпраці з Кролевецькою районною радою Сумської області на чолі з головою Миколою Авраменком, з 01 січня 2018 року Кролевецьке бюро правової допомоги розмістилось у відремонтованому приміщенні за новою адресою: вулиця Європейська, 15 міста Кролевець. Маємо два кабінети.

На виконання заходів Програми безоплатної правової допомоги населенню міста Кролевець на 2017-2018 роки, затвердженої рішенням Кролевецької міської ради сьомого скликання від 22.12.2016, виконавчим комітетом Кролевецької міської ради у 2017 році придбано два постери на тему “Конвенція ООН про права дитини”, один з яких розміщено на площі Миру міста Кролевець.

Позитивним є той факт, що Шосткинським місцевим центром враховано рекомендації моніторингу 2017 року щодо покращення умов праці. І в цьому можна пересвідчитися: ремонт  у місцевому центрі та нові приміщення для Кролевецього бюро правової допомоги створюють затишній атмосфері для відвідувачів та роботи працівників.

SuR 180518 03Пан Михайло, який завітав до фахівців бюро у розмові зазначив: «Правова допомога потрібна багатьом людям, з якими я спілкувався у місті Кролевці. Та і сам дякую за надану правниками бюро допомогу».

На запитання анкети «яким власним досвідом Ви можете поділитися зі своїми колегами?»,  працівники бюро зазначали: Богдан Балицький (Глухівське бюро) – розгляд   справ щодо насильства в сім`ї; Тетяна Харченко (Середино-Будське бюро) – розроблені зразки позовних заяв; Ольга Мішкова (Середино-Будське бюро) – робота з конфліктними клієнтами в частині здійснення представництва осіб тощо.

Частина питань квартальної анкети стосувалася форм співпраці місцевого центру та бюро, рівня комунікації, ефективності співпраці.

SuR 180518 04На цей час опрацьовується близько 100 анкет опитувань клієнтів, які задоволені наданою правовою послугою. Багато слів вдячності міститься у анкетах щодо працівників Глухівського та Ямпільського бюро правової допомоги.

SuR 180518 09До речі , у процесі вивчення наявної документації у Ямпільському бюро правової допомоги (реєстрації здійснених виїздів до мобільних, дистанційних пунктів, проведених заходів, здійснення представництва інтересів осіб, доступ до сервісів Міністерства юстиції тощо) зацікавив Журнал скарг, подяк та пропозицій, що розпочато ще у 2016 році.

SuR 180518 07

Оновлено куточки для громадян, які звертаються до бюро правової допомоги.

SuR 180518 06

Працівниками місцевого центру/бюро правової допомоги створені тематичні папки методичних рекомендацій для органів місцевого самоврядування. У Сумській області другий рік поспіль триває активний обмін методичними напрацюваннями, буклетами, презентаціями з правової тематики між місцевими центрами/бюро правової допомоги. Така форма є прекрасною можливістю використати у своїй діяльності досвід колег.

У цьому кварталі Регіональний центр та усі місцеві центри Сумщини висловлюють щиру подяку нашим колегам з Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області та місцевим центрам Херсонщини за ті матеріали, нову тематику буклетів, що вже почали використовувати під час правопросвітництва  наші правники.

Окрім цього, разом з директором Шосткинського місцевого центру Миколою Гудімою зустрілися з директором ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» Олександром Гурбою, щоб окреслити нові напрямки у співпраці та досягти певних домовленостей у правовій просвіті учнів навчального закладу.

SuR 180518 08

Директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма також  брав участь у моніторинговому візиті до Кролевецького, Ямпільського, Середино-Будського бюро правової допомоги. Попередні результати моніторингового візиту обговорено з очільником та намічено удосконалення роботи за окремими напрямками, а саме – у роботі відділу організації БВПД та роботи з адвокатами.

Довідково: Моніторинг здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги затверджених наказом Координаційного центру з надання правової допомоги №145 від 26 квітня 2017 року, наказу Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області від  16.01.2018 № 7 «Про здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.