назад

Для безробітних громадян провели інформаційний семінар “Легальна зайнятість”

centr zaynyatosti 3Сьогодні, 21 липня 2017 року, спеціалісти Першого та Другого одеських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели на базі Одеського місцевого центру зайнятості семінар на тему “Легальна зайнятість”.  

У ході проведення заходу безробітні отримати інформацію щодо порядку укладення трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту. Також учасники заходу дізналися про переваги легальної зайнятості, про види шахрайства при працевлаштуванні тощо.

Так, співробітник Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мирослава Коленда розповіла присутнім про небезпеки, які передбачає нелегальна зайнятість.

centr zaynyatosti 2

Нелегальна зайнятість приховує в собі соціальні та економічні проблеми, спричинює декваліфікацію робочої сили, втрату професійних інтересів та навичок. Також громадянам розяснили, що легальна зайнятість — це вид зайнятості, який не заборонений законодавством, регламентований державним законодавчими актами. Будь-який вид діяльності громадян, нерегламентований державними актами, вважається нелегальним.

Спеціаліст Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Павлюк розповіла про поширенні схеми шахрайства при працевлаштуванні в Україні.

centr zaynyatosti 1

centr zaynyatosti 3

Громадяни отримали інформацію щодо ненав’язливого вимагання грошей при прийнятті на роботу, про використання претендентів на посаду як безкоштовної робочої сили, про проблеми використання посередницької діяльності у пошуку роботи, тощо.

Також усім присутнім повідомили, що перед оформленням трудових відносин потрібно впевнитися в особі роботодавця, його існуванні взагалі, а також у функціонуванні на ринку того чи іншого підприємства.

Це можна зробити за допомогою Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відомості з якого можна отримати у будь-якому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Також фахівці Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги ознайомили присутніх з основними напрямками роботи центрів, їх завданнями, видами послуг, які можна отримати, порядком та умовами отримання вторинної правової допомоги, а також визначено коло осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу. На семінарі його учасники мали можливість поставити питання, що їх турбували, та отримати кваліфіковані відповіді.

До Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: вул. Б. Хмельницького, 98. Телефон: (048) 732-18-37, (048) 732-18-38.

До Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: вул. Коблевська, 40. Телефон: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.