назад

Для кого не буде випробування при прийнятті на роботу?

LogoЧасто роботодавці встановлюють для нових співробітників випробувальний термін, але існують виключення. Кому не можна встановити випробування? Детальніше про це, в рамках проекту «Я маю право!», розповіли фахівці Чуднівського бюро правової допомоги.

Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу для:
– осіб, які не досягли вісімнадцяти років;
– молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів;
– молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів; осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби;
– людей з інвалідністю, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи;
– осіб, обраних на посаду;
– переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади; осіб, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи;
– вагітних жінок;
– одиноких матерів, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;
– осіб, з якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців;
– осіб на тимчасові та сезонні роботи;
– внутрішньо переміщених осіб.
Крім того, випробування не встановлюється також при прийнятті на роботу в іншу місцевість і при переведенні на роботу на інше підприємство, в установу, організацію, а також в інших випадках, якщо це передбачено законодавством.
Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Їх адреси та контакти ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» – на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).