назад
06.06.19

Для мешканців сіл Старокостянтинівського району працювали мобільні пункти консультування

Мобільні консультаційні пункти для мешканців сільської місцевості організували 6 червня фахівчині Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Прийом громадян здійснювали на базі Сербинівської та Ладигівської сільських рад.

Громадяни зверталися до юристок зпитань цивільного, сімейного, земельного та спадкового законодавства, зокрема щодо підстав та порядку визнання особи недієздатною, приватизації земельної ділянки, порядку прийняття спадщини тощо. Кожен, хто потребував правничої допомоги, отримав вичерпну консультацію та роз’яснення порядку дій для вирішення проблеми.

Принагідно Марія Гаврилюк та Марина Цісар зустрілися з секретарем Сербинівської сільської ради Оксаною Бачук, з якою обговорили питання співпраці для поліпшення доступу жителів територіальної громади до правової допомоги. В межах правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» зупинилися, зокрема, на таких питаннях, як отримання послуги «муніципальна няня», правила виїзду з дитиною за кордон та податкова знижка на навчання.

Того ж дня працівниці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели у селах вуличне інформування громадян. Розповідали про послуги, які можна отримати в центрах і бюро, консультували перехожих та розповсюджували інформаційні буклети на правову тематику.