назад
28.06.24

Для протидії цифровому шахрайству: система БПД та Nadiyno.org підписали меморандум

Система БПД та ГО «Ікволіті Україна» / Гаряча лінія з цифрової безпеки Nadiyno.org підписали меморандум про співпрацю, щоб спільно підвищувати рівень правової поінформованості громадян з цифрової безпеки.

Зокрема, домовилися перенаправляти громадян між гарячими лініями системи БПД та Nadiyno. Якщо людина потерпіла від інтернет- або телефонного шахрайства та не знає як їй діяти технічно — юристи системи БПД скеровуватимуть її на гарячу лінію Nadiyno.org. Для консультацій з правових питань Nadiyno.org. перенаправлятиме клієнтів до системи БПД.

Люди, які постраждали від шахраїв можуть отримати юридичні послуги від системи БПД. Фахівці проконсультують та за потреби допоможуть скласти заяву до поліції. Окремі категорії громадян мають право на безоплатне представництво інтересів у суді, якщо є кримінальне провадження, розпочате за фактом шахрайства.

Окрім того, співпраця передбачає:

  • проведення спільних навчальних, комунікативних, правопросвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо цифрової безпеки та запобігання телефонному та інтернет-шахрайству;
  • розробку спільних інформаційних матеріалів для інформування громадян про цифрову безпеку та запобігання телефонному та інтернет-шахрайству;
  • обмін інформаційними матеріалами, зміст яких може становити спільний інтерес тощо.