назад

Для студентів коледжу інтегратори Шосткинського місцевого центру провели презентацію

151211 0711 грудня 2015 року у рамках проведення «Всеукраїнського тижня права» права, начальник відділу взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд та головний спеціаліст цього ж відділу Юлія Зацаринна для студентів IIIII курсів Шосткинського хіміко-технологічного коледжу ім. І.М. Кожедуба Шосткинського інституту Сумського державного університету за допомогою мультимедійних технологій виступили із презентацією на тему «Безоплатна вторинна правова допомога – соціальний проект в Україні. Діяльність Шосткинського місцевого центру з надання БВПД».

Аби юнаки та дівчата краще ознайомилися з соціальним проектом Уряду – безоплатна вторинна правова допомога, для них Ольга Правосуд за допомогою презентації з використанням слайдів розкрила питання, що таке безоплатна правова допомога, етапи розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, чим відрізняється вторинна правова допомога від первинної, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, як звернутися по неї до центру, основні напрямки діяльності Шосткинського МЦ з надання БВПД та інше.

У ході виступу Юлія Зацаринна розповіла молодому поколінню про основні права молоді, детально проаналізувала основні з них: право на життя, здоровий розвиток, право на працю, право на освіту, право на медичну допомогу та зауважила, що питання прав і свобод людини і громадянина, в т.ч. і молоді як окремої самостійної частини суспільства, нині є найважливішою проблемою внутрішньої та зовнішньої політики всіх держав світової співдружності.

Даний захід проведено з метою формування в студентської молоді необхідних правових знань, що дає змогу використовувати їх у повсякденному житті. По завершенню презентації всі учасники отримали інформаційні буклети.

151211 08