назад
30.05.19

Для системи БПД надруковали буклет про правові орієнтири для дітей

30.05.2019   Proekt (3)Традиційно до Дня захисту дітей система БПД проведе цікаві інтерактивні заходи для дітей усієї України. А завдяки українсько-канадському проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» діти зможуть отримати «Паспорт прав дитини» та дізнатися про свої права з буклету «Правові орієнтири для кожної дитини».

«Захист прав дітей це пріоритет номер один для системи безоплатної правової допомоги. Змалечку дітям треба розповідати про їхні права, вчити ці права захищати. Тож якщо ваша дитина ще не має «паспорта» своїх прав неодмінно завітайте на наші дитячі форуми, квести та інші цікаві навчальні заходи для малечі», – наголосив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Також за підтримки проекту для системи БПД додрукували тематичний буклет про правові орієнтири для кожної дитини. Завдяки цим буклетам діти зможуть орієнтуватися у своїх правах та знатимуть, куди звернутися за правовою допомогою у випадку, якщо їх образили в школі чи на вулиці.

«Діти часто є вразливою групою, і дуже важливо, що з минулого року всі діти в Україні отримали право безоплатно отримати правову допомогу в центрах та бюро правової допомоги. Проект вже кілька років підтримує ініціативи, які інформують дітей про їхні права та допомагають їх захищати», зазначила менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

Буклети інформують про види відповідальності у разі скоєння правопорушення.

30.05.2019   Proekt (1) 30.05.2019   Proekt (2)
30.05.2019   Proekt (4) 30.05.2019   Proekt (5)

Тираж направлений до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у регіони для поширення серед дітей та їх батьків під час правопросвітницьких заходів.

Електронні версії буклетів (для перегляду та завантаження) доступні у розділі Прес-центр/Бібліотека.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube