назад
06.06.18

Для системи БПД виготовили інформаційний буклет та паспорт прав дитини

06.06.2018   bukl (2)«Твої права – твій надійний захист» – таку назву має новий буклет для дітей, який за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», виготовили для системи БПД.

Тематичний буклет про правові орієнтири для кожної дитини видрукуваний тиражем у 50 тис. примірників.

Завдяки цим буклетам діти зможуть орієнтуватися у своїх правах та знатимуть, куди звернутися за правовою допомогою у випадку, якщо їх образили в школі чи на вулиці.

«Ми повинні у максимально доступній, неформальній, ігровій та наочній формах інформувати дітей про можливість використання права та підтримку системи БПД у його застосуванні. Діти мають знати про можливість, у разі потреби, отримати допомогу адвоката, роботу якого оплатить держава», – наголосив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій БОНЮК.

06.06.2018   bukl (1)

Також буклети інформують про види відповідальності у разі скоєння правопорушення для категорій осіб від 14-16 років та 16-18 років.

Також, за підтримки проекту, виготовили «Паспорт прав дитини», тиражем у 25 тис. примірників.

06.06.2018   pasport (1)

06.06.2018   pasport (2)

Незабаром тираж буде направлено до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у регіони для поширення серед дітей та їх батьків під час правопросвітницьких заходів.

Електронні версії буклетів (для перегляду та завантаження) доступні у розділі Прес-центр/Бібліотека.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+  тTwitter