назад

Для учнів села П’ятикори проведено правороз’яснювальну лекцію щодо запобігання насильства

FOTO DO ZAKhODU 1.121 березня 2018 року в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» з метою підвищення рівня правової освіти та культури учнівської молоді, працівниками Локачинського бюро правової допомоги для учнів сьомих класів П’ятикорівській ЗОШ I-II ступенів проведено годину правової освіти.

Працівники бюро правової допомоги прочитали школярам правороз’яснювальну лекцію на тему: «Поняття насильства та відповідальність за його вчинення». Учнів поінформували, що домашнє насильство – це не сімейна справа чи особливості родинного спілкування, а протиправні дії, яким немає виправдання та які не можна ігнорувати. В Україні існують закони, що захищають сім’ю від насильства. Одним із таких законів є Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Відповідно до цього Закону людина має право на захист від домашнього насильства та отримання необхідної допомоги.

FOTO DO ZAKhODU 1.1

У ході правового уроку обговорили питання заходів із попередження і запобігання всіх видів насильства в дитячому та юнацькому середовищі. Школярі разом із фахівцями системи безоплатної правової допомоги розглянули види домашнього насильства та з’ясували, як потрібно діяти у випадках жорстокого поводження з дітьми. Також обговорили причини і наслідки насильства, дізналися про роль державних інститутів у сфері запобігання та протидії домашньому та іншим видам насильства.

По завершенню лекції спеціаліст Бюро поінформувала школярів про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Роз’яснила, що основним його завданням є підвищення рівня правової свідомості та спроможності громадян у сфері захисту та реалізації своїх прав.

Довідково:

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Локачинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Локачі, вул. Героїв Майдану, 1, тел. (03374) 3-01-34, е-mail: lokachynske@legalaid.lt.ua