назад
02.03.17

Для учнів старших класів Шосткинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 7 прочитали лекцію «Правовий захист дітей в Україні»

ShM 2017 03 01 LEKTSIA SHKOLA    2З метою метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості підростаючої молоді, 1 березня головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру  Юлія ЗАЦАРИННА  для учнів 9 класів Шосткинської загальноосвітньої школи IIII ступенів № 7 прочитала лекцію «Правовий захист дітей в Україні».

В ході лекції інтегратор розповіла про  законодавство у сфері захисту прав дитини, а саме, зазначила що Законом України «Про охорону дитинства» визначено, що предметом основної турботи та основним обов’язком батьків є забезпечення інтересів своєї дитини та зупинилася на основних особливостях захисту прав дітей в Україні.

 «Найвищою цінністю та пріоритетом державної політики мають бути визнані інтереси дитини. Це стосується не лише соціальної сфери – освіти, медичної допомоги, культурного розвитку тощо, але й правового захисту, адже діти – це потужний двигун розвитку нашої держави у майбутньому. Їм потрібен наш захист та опіка», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 2017 03 01 LEKTSIA SHKOLA    1

Також спеціаліст центру акцентувала увагу присутніх на безоплатній первинній та вторинній правовій допомозі, на яку мають право діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів відповідно до ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

Під час заходу учні задавали питання, цікавилися своїми правами та засобами захисту їх в суді.

 

У разі необхідності, звертайтеся до Шосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4;  т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.