назад
14.12.16

Дні відкритих дверей до Всеукраїнського тижня права проводились у Городнянському, Козелецькому та Славутицькому бюро правової допомоги

DSC06319 500x375День відкритих дверей — чудовий спосіб привернути увагу громади. Вже вкотре такі дні проводять бюро правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Минулого тижня Городнянське, Козелецьке та Славутицьке бюро правової допомоги приймали гостей – учнів та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів цих районів, яким проводили невеличкі пізнавальні екскурсії.

7 грудня у Козельці вчителів та учнів 8-11 класів Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 заступник начальника відділу “Козелецьке бюро правової допомоги” Володимир Михед знайомив з роботою бюро правової допомоги та основними напрямками його діяльності Також, всім бажаючим роздані спеціально підготовлені для цього заходу флаєри “Загальна декларація прав людини” та “Знай свої права та вчися володіти ними”, а також візитки бюро правової допомоги.
Цього ж дня учні м. Славутич відвідали Славутицьке бюро правової допомоги, де їх провели до кабінету, в якому відбувається прийом громадян. Діти дуже цікавились, як саме проходить прийом громадян, які документи потрібно для того, щоб отримати правову допомогу, та які громадяни і з яких питань звертаються за консультаціями. Заступник начальника відділу “Славутицьке бюро правової допомоги” Ольга Лазаренко розповіла учням про їх права та зауважила, що діти – це майбутнє України, і саме вони будуть творити і розвивати нашу українську націю, а тому вони повинні знати свої права та обов’язки, поважати закон та будувати правову державу. По завершенню зустрічі учням роздані інформаційні буклети.zgf8lIJNhqk
9 грудня 2016 року у Городнянському бюро правової допомоги екскурсія відбулась для учнів Городнянської районної гімназії. Заступник начальника відділу “Городнянське бюро правової допомоги” Тетяна Костюкова роз’яснила відвідувачам поняття первинної та вторинної правової допомоги, ознайомила з порядком надання правової допомоги, повідомила про категорії осіб, які мають право на отримання вторинної правової допломоги та наголосила, що діти- сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, мають право на здійснення представництва їх інтересів в судах, інших aдержавних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами за державний кошт. Учні з цікавістю сприйняли отриману інформацію та по завершенню екскурсії забажали отримали візитки Городнянського бюро правової інформації з котактними даними представників бюро.