назад
21.12.18

До 31 грудня повністю погасять заборгованість перед адвокатами БПД

21.12.2018   advokatДо кінця цього року будуть повністю оплачені послуги адвокатів за надання безоплатної правової допомоги. На це додатково виділено з Державного бюджету 42,5 млн грн.

«Нагадаю, що з 1 січня 2018 року змінився розрахунок розміру винагороди адвокатів за надання правової допомоги незахищеним верствам українців. Наразі завдяки активній правопросвітницькій роботі, яку проводить Координаційний центр спільно з Міністерством юстиції, ефективній роботі адвокатів системи безоплатної правової допомоги українці відчули реальні можливості захисту своїх прав. Крім того, цього року розширено коло суб’єктів, які мають право на правову допомогу за рахунок держави.

Тож динаміка звернень за правовою допомогою та відповідне зростання рівня оплати за надані правові послуги зумовили потребу у додатковому фінансуванні», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Нагадаємо, у Державному бюджеті на оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги на 2018 рік закладено 127,7 млн грн. Розпорядженням Кабінету Міністрів від 20 червня 2018 року № 424-p це фінансування було збільшено на понад 122 млн грн.

«Враховуючи потребу, Уряд схвалив пропозиції Міністерства юстиції щодо збільшення обсягу фінансування системи безоплатної правової допомоги ще на 42,5 млн грн. До кінця цього року ми повністю розрахуємося з адвокатами за надання БВПД. Я вдячний адвокатам, які продовжували виконувати свої обов’язки, забезпечуючи надання правової допомоги вразливим категоріям населення», – зауважив Олексій Бонюк.

Збільшення фінансування передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 листопада 2018 р. № 913-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству юстиції на 2018 рік». Зокрема, збільшено обсяг видатків споживання за програмою «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» в сумі 42 525,5 тис. грн.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube