назад

До Бердичівського місцевого центру з надання БВПД завітав заступник Міністра юстиції України

24.02.2017 - rob zustrich 623 лютого в рамках робочого візиту на Житомирщину заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов відвідав Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Супроводжували заступника Міністра начальник Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олександр Грабар та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда.

Для початку директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда розповів про діяльність Регіонального та місцевих центрів, функції бюро.

«Перш за все, бюро посилюють правову спроможність територіальних громад та допомагають вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. Також працівники бюро надають безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації, забезпечують доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції», – констатував Олександр Гербеда.

24.02.2017 - rob zustrich 5

Директор Бердичівського місцевого центру Дмитро Красовський детальніше ознайомив заступника Міністра юстиції України з роботою місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«До складу місцевого центру входить 6 відділів: керівництво; відділ правової інформації та консультацій; відділ організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами; відділ представництва; відділ правоосвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги; відділ персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури та 6 бюро правової допомоги, що розпочали свою роботу 1 вересня 2016 року», – розповів директор Бердичівського місцевого центру.

24.02.2017 - rob zustrich 1 24.02.2017 - rob zustrich 2

До Бердичівського місцевого центру за період роботи протягом 2017 року надійшло 1 432 звернень від громадян, що потребували безоплатної первинної та вторинної правової допомоги; 1 216 громадянам надано правові консультації; 184 громадянам надана безоплатна вторинна правова допомога, що передбачає складання процесуальних документів та здійснення представництва в судах та інших органах.

Під час робочого візиту заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов також провів зустріч із працівниками Бердичівського місцевого центру та Андрушівського, Любарського, Попільнянського, Романівського, Ружинського та Чуднівського бюро.

24.02.2017 - rob zustrich 4

Працівники бюро розповіли про те, як їм вдається налагодити взаємодію з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, соціальними службами, судами, головами сільських рад, зокрема про проведення виїзних прийомів громадян та активної правоосвітньої діяльності.

Як зазначили працівники бюро, громадяни бачать лише позитив у створенні та функціонуванні бюро, адже з моменту створення за правовою допомогою звернулося понад тисячу громадян.

Під час робочого візиту до Бердичівського місцевого центру заступник Міністра юстиції України особисто переконався у важливості існування місцевих центрів з надання БВПД та бюро. Вони дають можливість бути захищеним у своїх правах в усіх куточках області.

24.02.2017 - rob zustrich 3

Робоча поїздка була присвячена не тільки вивченню питання надання безоплатної вторинної правової допомоги в Житомирській області. Заступник Міністра задля ознайомлення із системою пенітенціарної служби відвідав колонію та СІЗО, а також побував в одній з житомирських загальноосвітніх шкіл.

Сюжет про приїзд заступника Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергія Петухова до Бердичівського місцевого центру з надання БВПД на телеканалі “ВІК”.

{module Відео_Петухов_24.02.2017}