назад

До Регіонального центру завітала представник ООН

12.05.2016 - OON12 травня за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Гербеди та експерта з питань методології досліджень у сфері доступу до правосуддя ООН в Україні Хезер Голдсміт відбулася робоча зустріч.

Хезер Голдсміт зацікавили питання, які стосуються роботи Регіонального та місцевих центрів, зокрема: яким чином надається безоплатна правова допомога та які категорії громадян мають право на таку допомогу; звідки люди дізнаються про Центри з надання БВПД; скільки людей скористалися послугами адвоката від держави з початку поточного року.

«З початку 2016 року до місцевих центрів у Житомирській області звернулося більше тисячі осіб: Житомирський місцевий центр – 268; Бердичівський місцевий центр – 294; Коростенський місцевий центр – 273; Новоград-Волинський місцевий центр – 278», – прокоментував Олександр Гербеда у відповідь на питання Хезер Голдсміт.

Також експерт наголосила про взаємодію між ООН та Регіональним центром із місцевими та про перспективи співпраці у майбутньому.

Після зустрічі директор Центру Олександр Гербеда ознайомив Хезер Голдсміт із фахівцями Центру та їх роботою.