назад

До Регіонального центру завітали представники USAID та голова Цивільного трибуналу у Ванкувері

visit usaid 8Сьогодні, 25 січня 2018 року, директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина зустрілася з керівником Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девідом Майклом Воном та головою  Цивільного трибуналу у Ванкувері Шеннон Салтер.

Шеннон Салтер є експерткою із вирішення спорів онлайн та адміністративного права з більше ніж 10-річним досвідом роботи, голова Цивільного трибуналу у Ванкувері, Британська Колумбія, Канада – одного з перших у світі інтернет-судів.

Експертка відповідає за всі аспекти впровадження та реалізації цього інноваційного проекту з розширення доступу до правосуддя, у тому числі координуючи роботу більше 40 працівників та членів трибуналу, а також розробляючи технологічні онлайн-процеси.

На зустрічі йшлося про роботу інтернет-суду, вирішення спорів онлайн з адміністративного права, технічні аспекти, та залучення до цього процесу системи безоплатної правової допомоги.

visit usaid 1

visit usaid 2

Світлана Клішина виразила зацікавленість проектом та зазначила, що в Одеській області працює 32 офіси безоплатної вторинної правової допомоги, у яких можна впровадити елементи проекту.

Вона зазначила, що кількість клієнтів щороку зростає, як і потреба в безоплатній юридичній інформації. Між тим, приміщення кожного центру безоплатної правової допомоги обладнане комп’ютерною технікою, за допомогою якої клієнти отримають доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Як зазначила директорка Центру, вирішення спорів онлайн покращує доступ до правосуддя.

Світлана Клішина висловила пропозицію щодо категорій справ, які можна б було вирішувати за допомогою електронних інструментів на початковому етапі, а саме: справи щодо стягнення аліментів на утримання дитини та кредитні спори.

Перевагами використання вирішення спорів онлайн для клієнтів системи безплатної правової допомоги є звільнення від сплати зборів, економія часу, легкозрозумілість процедури, просте використання онлайн форм, безоплатна юридична інформація 24/7.

visit usaid 4

visit usaid 3

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області:

Адреса: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).