назад

До Регіонального центру завітав глава місії УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу

14 липня у Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області пройшла зустріч глави місії Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Пабло Матеу з громадськістю.

2

Захід відбувся за участі наших партнерів – громадської організації «Десяте квітня», яку представляли керівник проекту Ольга Ткаченко, адвокат Анна Найдьонова та правовий аналітик Ельвіра Зейтуллаєва.

Крім ГО «Десяте квітня», на зустрічі були присутні ще три організації, які опікуються проблемами ВПО, а саме: Херсонський обласний центр «Успішна жінка», ГО «Urban Re-Public», Херсонське регіональне благодійне товариство «Центр суспільних програм».

3

В ході зустрічі представники громадськості обговорили з Пабло Матеу проблемні моменти, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, та шляхи їх вирішення.

4

Окрему увагу приділили підтримці громадських організацій у питаннях ефективної взаємодії з місцевими органами влади.

Як відомо, Херсон був одним із перших міст, яке прийняло переселенців з Криму і Донбасу. Значну роль у вирішенні правових потреб ВПО відіграють державні установи системи БПД, а також вказані громадські організації.

5Слід сказати, що наші партнери – ГО «Десяте квітня» – надають безкоштовно правову допомогу та інші види захисту прав переселенців, зустрічаються з ними у гуртожитках, розказують про зміни в законодавстві, консультують, проводять дослідження. Для юристів, у тому числі системи БПД, готують тренінги, семінари; зустрічаються з представниками інших громадських організацій, обмінюючись досвідом та напрацюваннями з проблемних питань ВПО.

6