назад

До Всеукраїнського тижня права центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели для дітей брейн-ринг «Ти-людина, отже маєш права!»

breyn ring 108 грудня 2017 року у приміщенні бібліотеки М.Грушевського відбувся правовий Брейн-ринг для старшокласників школи №52, який провели фахівці Регіонального та одеських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

 

В складі журі брейн-рингу взяли участь представники основних правничих професій, а саме: суддя Малиновського суду м. Одеса Ігор Бобуйок, адвокат Іван Мунтян, нотаріус Ольга Янковська, а також директор Регіонального центру Світлана Клішина.

suddi 2

У грі змагалися 4 команди: «Знавці», «Правові зайчики», «Кримінальний кодекс» та «Феміда», які боролися за право бути кращими.

Учасники команд виконували завдання в рамках сьоми турів. У першому турі кожна команда мала зобразити на ватмані найважливіше на думку учасників право дитини та презентувати його присутнім. У подальшому змаганні діти вирішували правові задачі, спробували себе у ролі юридичних консультантів, відповідали на запитання з основних понять права. У турі «Чорний ящик» учасники за описом загадки мали здогадатися, яка ж річ у коробці.

Гра супроводжувалась жвавим обговоренням і великою кількістю запитань. Діти проявили креативність у всіх завданнях і показали, що знають і вміють реалізовувати свої права.

breyn ring 4

suddi 1

breyn ring 7

breyn ring 8

breyn ring 9

breyn ring 5

breyn ring 13

breyn ring 3

Як зазначили дітям ведучі брейн-рингу, реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших – це своєрідне мистецтво. Досягти такого балансу можливо не тільки завдяки високій правовій свідомості і грамотності, а перш за все тоді, коли ти в своїх діях керуєшся совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих.

По завершенню змагання усі команди отримали дипломи, а команда-переможець «Феміда» – кубок від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

Дякуємо членам журі, які прийняли участь у заході, фахівцям центрам правової допомоги та, звичайно, дітям, які проявили велику старанність та спрагу до знань!

breyn ring 16

breyn ring 17

kubok