назад

Долучаємось до Всеукраїнського «Тижня правових знань»

  1111

    З 10 по 16 жовтня триває Всеукраїнський «Тиждень правових знань». У рамках цієї акції фахівці системи безоплатної правової допомоги краю проводять низку тематичних заходів.

 

 

 

    Зокрема, 10 жовтня заступник начальника Перечинського бюро правової допомоги Тетяна Кость провела зустріч із колективом центральної районної бібліотеки та учнями 10-го класу гімназії на тему «Підліток і закон». Головною метою заходу було поглиблення знань учнів про їхні обов’язки та права, що регламентуються Конституцією України, Конвенцією ООН «Про права дитини» тощо.

    Усі бажаючі мали можливість ознайомитися з тематичною виставкою літератури «Мої права – моє життя», яку підготували працівники районної бібліотеки, та переглянути відеопрезентацію «Що ми знаємо про права людини?». Під час зустрічі Тетяна Кость розповіла присутнім про діяльність та функції системи безоплатної правової допомоги та надала пакет інформаційних матеріалів для детального ознайомлення з роботою бюро.

    У вівторок, 11 жовтня, фахівці бюро провели правопросвітницький захід для учнів молодших класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст. на базі дитячої бібліотеки, під час якого поінформували школярів про їхні основні права та обов’язки. Після перегляду тематичної презентації діти взяли участь у вікторині на тему «Права свої знай, та про обов’язки не забувай».

    Наприкінці зустрічі фахівці Перечинського бюро розповіли колективу дитячої бібліотеки про основні завдання та роботу підрозділу системи безоплатної правової допомоги.

    11 жовтня директор Хустського місцевого центру з надання БВПД Наталя Дубчак, начальник відділу Марія Рішко та головний спеціаліст Михайло Худинець провели робочу зустріч із педколективом, студентами-правознавцями  Карпатського інституту підприємництва університету «Україна». Захід пройшов у формі активного діалогу, кожен із присутніх отримав вичерпні відповіді, щодо безоплатної правової допомоги.

    Цього ж дня директор МЦ Наталія Дубчак та в.о. директора інституту Марина Кобаль підписали договір про співробітництво, а також домовилися про проведення спільних правових заходів, інформування населення про безоплатну правову допомогу, проходження практики студентами правознавцями на базі Хустського місцевого центру.