назад

Домашнє насильство: кого і за що карає закон

66623 січня 2019 року, в рамках реалізації Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінарі з гендерних питань, спрямований на посилення правової обізнаності жінок та дівчат щодо вирішення проблем домашнього насильства. Участь у заході взяли фахівець Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, фахівець центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Тетяна Поремчук та заступник начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції Юрій Єрохін.

Учасникам семінару розповіли, що 11 січня 2019 року набрали чинності зміни в Кримінальному кодексі України, які передбачають кримінальну відповідальність за домашнє насильство.

Безробітні отримали інформацію про спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, зокрема, про терміновий заборонний припис, обмежувальний припис, взяття на профілактичний облік та проведення з кривдниками профілактичної роботи, їх направлення на проходження програми для кривдників, покрокову інструкцію дій у разі виявлення домашнього насильства.

Присутнім наголосили, що особа, яка постраждала від домашнього насильства, має право на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, а саме на отримання інформації, консультації, складання документів процесуального характеру, представництва інтересів в судах, інших державних органах та перед іншими особами. Також були поширені тематичні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

000

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).