назад

Допомагаємо вирішити проблемні правові питання мешканцям Глибоччини

IMG 442127 жовтня 2016 року на базі центру надання адміністративних послуг Глибоцької районної державної адміністрації організовано роботу виїзного консультаційного пункту для мешканців Глибоцького району.

В рамках виїзного консультування прийом громадян проводили начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк та в.о. керівника Центру надання адміністративних послуг Глибоцької районної державної адміністрації Тетяна Гарасим.

Мешканцям району, які звернулись на прийом та потребували надання первинної правової допомоги надано необхідні правові консультації та роз’яснення, зокрема щодо порядку та особливостей виконання судових рішень у цивільних та адміністративних справах, реалізації права громадян на об’єднання, зокрема у громадські організації, передбачені законодавством обмеження щодо зазначеного права тощо.

Також громадян поінформовано про діяльність системи безоплатної правової допомоги, можливості та порядок отримання безоплатних правових послуг в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

Задля розширення правових можливостей мешканців району погоджено створити на базі центру надання адміністративних послуг дистанційний пункту доступу громадян до безоплатної правової допомоги (смт. Глибока, вул. Грушевського, 2, тел. (0 3734) 2-43-79).

Цього ж дня, з метою підвищення якості надання безоплатної правової допомоги громадянам, Людмила Семенюк провела робочу зустріч з працівниками відділу «Глибоцьке бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час зустрічі було обговорено питання якості надання правових консультацій та роз’яснень працівниками зазначеного відділу, а також визначено та узгоджено внутрішньо-організаційні питання діяльності та взаємодії, зокрема щодо підготовки звітної інформації, порядку внесення відомостей до програми КІАС, проведення аналізу та узагальнення актуальних та проблемних питань, з якими зазвичай звертаються по допомогу до бюро правової допомоги мешканці Глибоцького району, підготовки типових консультацій щодо їх вирішення тощо.