назад

Допомога щодо встановлення факту існування трудових правовідносин з недобросовісним роботодавцем

DSCN7327Трудові спори в Україні залишаються однією з головних проблем у трудових правовідносинах. Дуже часто громадяни потрапляють до недоброчесних працедавців, які користаючись правовою необізнаністю найманих осіб, обманюють, шантажують, змушують працювати за зарплату «в конверті», а потім  звільніють без виплат.  Як же в таких випадках захистити свої права?

       До Гуляйпільського бюро правової допомоги, яке є самостійним відділом  Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернулась мешканка Гуляйпільського району з проблемою встановлення факту існування трудових відносин та стягнення заробітної плати.

       Жінка розповіла, що уклала договір підряду на певний період, а після закінчення строку дії договору працівниками товариства їй було запропоновано попрацювати ще деякий строк. ЇЇ запевняли, що розрахуються за весь період роботи найближчим часом, але жодних розрахунків, на жаль, не було проведено.

       Одразу побачивши, що права жінки порушені та після підтвердження статусу, відповідно до наказу №92/14 від 22.06.2017 року, в якості захисника їй було призначено головного спеціаліста Гуляйпільського бюро правової допомоги Ольгу Куторницьку. Правником було складено позовна заява та подано до Гуляйпільського районного суду Запорізької області. Гуляйпільським районним судом у відповідні строки було відкрито провадження по даній справі. Після того, як відповідач ознайомився з позовною заявою та вимогами позивача, відразу запропонував колишній працівниці вирішити спір мирним шляхом, а саме виплатити їй заробітну плату.

       Душе шкода, що досі існують такі працедавці, які до останнього вірять в свою безкарність, і не замислюються, що в суді закон на боці правди.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)