назад

Допомога учасникам АТО: працевлаштування та правовий супровід

PA4У Житомирі відбулась презентація проекту «Стартап – програма для атошників». Як започаткувати власну справу, де шукати стартовий капітал, що таке соціальне підприємництво на ці та інші запитання учасникам бойових дій надали відповіді експерти. Фахівці системи БПД Житомирщини долучились до цього заходу, адже окрім економічних знань майбутнім підприємцям знадобиться і правова допомога.

Фахівці системи БПД Житомирщини та ГО «Атошник» співпрацюють майже 4 року та реалізують спільні ініціативи. Тож ми долучились до проекту «Стартап – програма для атошників».

PA3
– Учасники АТО мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Найчастіше учасники бойових дій звертаються до місцевих центрів та бюро з питаннями реалізації права на землю та житло, отримання пільг. Приємно, що ми можемо долучитись до такого важливого проекту та надавати правовий супровід тим, хто цього потребує у питаннях створення власної справи, – підкреслила заступниця начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олена Герасименко.
За словами голови громадської організації «Атошник» Віктора Камлука важливо усіляко підтримувати захисників України, адаптувати до мирного життя.

PA1
– Подібні програми реалізовувались у Києві, Львові, Миколаєві. Але житомирянам було не легко потрапити до списку учасників через певні квоти. Тепер можливість отримати нові знання та започаткувати власну справу є і в учасників АТО Житомирщини, – наголосив Віктор Камлук.
Під час презентації проекту ветерани АТО, УБД Житомира та області, члени їх сімей, волонтери, а також зацікавлені представники громадських організацій дізналися про зміст, особливості реалізації, фінансування та можливі форми участі у проекті.

PA2
Довідково: Проект «Стартап – програма для атошників» реалізується в рамках грантової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства» за часткової фінансової підтримки від Житомирської ОДА.

{module РЦ}