назад

330033

13 квітня 2017 року до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях завітав очільник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олексій Долгополов.

       Павло Наливайко провів гостя Регіональним центром, приділив увагу особливості роботи чергової частини новоствореного центру на території Запорізької та Донецької областей, розповів про збільшення територій, на які поширюється діяльність РЦ. Відтепер, центру підпорядковуються й Маріупольський та Краматорський місцеві центри з надання БВПД, які разом зі своїми 17 відділами «Бюро правової допомоги» надають безоплатну правову допомогу на підконтрольній території Донецької області.

       На протязі останніх років установи системи БПД та органів юстиції в рамках Меморандуму про співпрацю реалізували безліч спільних правопросвітницьких, інформаційних, консультативних та роз’яснювальних заходів, здійснили прийомів громадян керівництвом та фахівцями установ, розробили інформаційні матеріали та провели навчання співробітників. Щоб не зраджувати хорошим традиціям, що склалися між Регіональним центром та Головним територіальним управлінням юстиції під час бесіди керівництвом було обговорено підсумки попередньої плідної спільної роботи та окреслено напрямки подальшої співпраці.

       110011Заступник директора Регіонального центру Лариса Кожемякіна після надання загальних відомостей про безоплатну первинну правову допомогу, її види та місця, де усі особи, що перебувають під юрисдикцією України можуть отримати таку допомогу (бюро правової допомоги), запропонувала Олексію Сергійовичу ознайомитися з Графіком консультування посадовими особами ГТУЮ та РЦ. Згідно Графіку починаючи з квітня поточного року начальники районних відділів державної виконавчої служби, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань, відділу нотаріату спільно з працівниками бюро правової допомоги будуть консультувати жителів Запорізької області з питань вчинення нотаріальних дій, примусового виконання рішень судів, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації громадських формувань. Також зазначеним планом передбачено особисті спільні прийоми в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олексія Долгополова та директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павла Наливайка.220022

       За результатами зустрічі було підписано вищезазначений Графік консультування осіб, які звертаються за безоплатною первинною правовою допомогою, в бюро правової допомоги Запорізької області посадовими особами Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях у ІІ кварталі 2017 року та План заходів щодо спільної діяльності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області з питань оскарження рішення, дій та бездіяльності державного реєстратора (суб’єкта державної реєстрації) на 2017 рік. Зазначені документи стануть дорожньою картою спільних дій в рамках надання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області.

Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

     у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50

     у Донецькій області

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь

– телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89