назад
12.12.16

Доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції – крок до зниження рівня корупції

KoM 2016 12 08 dostupdoservisiv 18 грудня у приміщенні Роменської районної ради пройшов інформаційно-мотиваційний семінар «Правова просвіта молоді Сумщини, як перешкода для корупції». Даний захід проходить в рамках проекту «Вчимося жити без корупції!» та Всеукраїнського тижня права.

Проект реалізується Місцевим осередком Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області за підтримки Фонду сприяння демократії ПосольстваСША в Україні.У заході прийняли участь голова Роменської районної ради Віктор ПЕРЕВАРУХА, представники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Роменського бюро правової допомоги, державні службовці установ та органів місцевого самоврядування, громадські активісти району. Представники громадської організації презентували діяльність організації, провели інтерактивне спілкування та вирішення практичних завдань,які мають запобігати корупції в органах влади.  

Начальник відділу правопросвітництва Конотопського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Валентина ВОЛІК надала присутнім інформацію з питання “Розширення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції – крок до зниження рівня корупції”. Вона познайомила учасників із послугами, які надаються працівниками Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги в частині доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.  Зокрема вона зазначила: “Використання електронних сервісів – значно економить час отримання необхідних довідок та виключає корупцію. На жаль, ще більшість населення мало обізнана з можливостями роботи сервісів та користується, традиційно, послугами чиновників. Тому вірогідність порушення прав громадян з боку представників органів влади та місцевого самоврядування залишається високою. Працівники центру та бюро правової допомоги мають змогу допомогти всім бажаючим отримати практичні консультації щодо роботи з реєстрами. Розширюючи коло осіб, які користуються електронними сервісами, робимо реальні кроки в підвищенні рівня правосвідомості громадян та зниженні рівня корупції”.  Всі присутні отримали інформаційні матеріали із витягами із Закону “Про запобігання корупції”

KoM 2016 12 08 dostupdoservisiv 2

Додаткові відомості:

 

Місцевий осередок Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області було створено у 2010 році.
Напрямками діяльності організації: забезпечення та сприяння боротьби з корупцією та злочинністю, притягненню винних у цьому осіб до передбаченої законом відповідальності, подолання інших суспільних явищ, що становлять загрозу життєво важливим національним інтересам України, сприяння удосконаленню законодавства про відповідальність за корупційні правопорушення, у сфері боротьби з організованою злочинністю та тіньовою економікою. Головний осередок організації Сумської області знаходиться в місті Суми. Організація має представників  у Шосткинському, Роменському, Липоводолинському, Охтирському та Тростянецькому районах. 

KoM 2016 12 08 dostupdoservisiv 3