назад

     
sketch-1493360530675-2.png bb 8 лютого 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення №МЦ1-112 адвокату Ілоні Нестеренко на складання процесуальних документів та представництво інтересів клієнта – учасника АТО – в суді з питання надання земельної ділянки.

       Відповідно до ст.12 Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій надаються, зокрема, такі пільги як першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

       Адвокатом в ході підготовки позовної заяви було встановлено, що чоловік в жовтні 2016 звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області з клопотанням про надання дозволу на виготовлення документації із землеустрою на відведення у власність земельної ділянки площею 2,0 га для ведення особистого селянського господарства із зазначенням бажаного місця розташування ділянки. Однак йому у задоволенні клопотання було відмовлено в зв’язку з резервуванням цієї ділянки для іншої особи.

       Ілона Нестеренко розпочала з того, що звернулася до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області з адвокатським запитом для з’ясування підстав відмови учаснику бойових дій у виділенні земельної ділянки та правомірності її резервування за іншою особою. Отримавши, на погляд адвоката, неповну відповідь, вона підготувала та направила повторний запит з проханням долучити до відповіді завірені копії документів на підтвердження зазначених обставин.

       Як стало відомо з відповіді Головного управління Держгеокадастру, земельна ділянка, на яку претендував чоловік у складі земельного масиву площею 43,3528 га включена до переліку зарезервованих земельних ділянок сільсько-господарського призначення для передачі у власність учасникам антитерористичної операції в порядку черги та вже виділена іншому учаснику АТО. Адвокатом проведена певна робота, спрямована на врегулювання питання, внаслідок чого клієнту чоловіку було запропоновано іншу земельну ділянку, на яку він погодився.

       Таким чином, завдяки наполегливості клієнта до захисту порушених прав, професійним діям та небайдужому ставленню адвоката Ілони Нестеренко спір вдалося вирішити шляхом позасудового розгляду. Право учасника АТО на пільгове отримання земельної ділянки відновлено.

За правовою допомогою, роз`ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Адреса: 69002, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

телефони: (061) 764-60-77

електронна пошта:   zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103