назад

Досвід розширення доступу до безоплатної правової допомоги від Сарненського місцевого центру

гол

Правники Сарненського місцевого та бюро правової допомоги продовжують налагоджувати співпрацю з партнерами безоплатної правової допомоги шляхом проведення спільних правопросвітницьких заходів та створення на їх базі мобільних та дистанційних пунктів консультування.

Тож, днями очільник Сарненського місцевого Юлія Міхнова взяла участь роботі мобільного пункту консультування у приміщенні Сарненського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, під час якого консультувала відвідувачів з різноманітних питань правового характеру.

Також керівник Сарненського місцевого центру роз’яснила працівникам державного органу про зміни до законодавства «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, щодо розширення кола суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

1

Тим часом керівник Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Швець обговорила з начальником Зарічненського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Іриною Сад можливості подальшої взаємодії з метою розширення доступу громадянам до безоплатної правової допомоги. Також правник проінформувала працівників територіального центру про порядок отримання безоплатної правової допомоги.

2

Окрім того, у приміщенні цієї установи була створена точка доступу до безоплатної правової допомоги – дистанційний пункт консультування громадян. Такий же пункт доступу до БПД розпочав свою роботу і в приміщенні Зарічненського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Також керівник Дубровицького бюро правової допомоги взяла участь у заході, присвяченому Дню українського добровольця, який був організований працівниками Дубровицької централізованої системи публічно-шкільних бібліотек. Зокрема, Юлія Швець проінформувала учасників заходу про гарантії соціального захисту добровольців, які брали участь в антитерористичній операції, про їхні пільги та права, а також зосередила увагу присутніх на проблемних питаннях, пов’язаних із соціальним захистом такої категорії осіб.

3

У свою чергу керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демдичик взяла участь у інформаційно-роз’яснювальному семінарі на тему «Легальна зайнятість населення». Під час заходу, зокрема, обговорювалися питання офіційного працевлаштування, соціально-трудових гарантій праці в Україні, різниці оформлення трудового та цивільно-правового договорів, а також питання переваг та недоліків цивільного-правового договору.

4

Тим часом головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Аліна Харченко роз’яснила працівникам та відвідувачам підприємства «Житлосервіс», те, як і де можна отримати безоплатні первинну та вторинну правові допомогу. Також правник зустрілася фахівець паспортного відділу з метою обговорення напрямків подальшої співпраці та поширили інформаційно-роз’яснювальні матеріали на тему реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

5

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.