назад

WP 20170726 007У сучасному світі ступінь захисту прав і свобод людини є важливим показником досягнутого суспільством та державою рівня національної безпеки.

       Формування та здійснення державою та її правоохоронними органами захисту прав і свобод людини є складним процесом, спрямованим на оновлення та удосконалення засад внутрішньої безпеки країни. В Україна на тлі глибоких соціально-економічних, політичних, ідеологічних і культурних перетворень створення належних умов для реального забезпечення прав та свобод особи є актуальною теоретичною та практичною проблемою. 

       Про це та інше, а саме співпрацю та сприяння у дотриманні прав затриманих громадян правоохоронними органами та забезпечення гарантій прав людини на захист говорили під час робочої зустрічі представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Управління забезпечення прав людини Національної  поліції України у Донецькій області.

       Зустріч, що проходила 26 липня 2017 року, мала на меті обговорення прийняття заходів щодо виявлення, запобігання та недопущення випадків затримання осіб без належного оформлення їх статусу, налагодження обміну відповідною інформацією між структурами.

       У ході зустрічі також було обговорено питання практичного застосування положень Постанови Кабінету Міністрів України № 1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою». 

Для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся за адресами:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

Донецька область:

–  адреса: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а

– телефон: (099) 768-25-67

– е:mail: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103