назад
17.10.16

Дотримання прав людини у роботі патрульних поліції – ознака правової держави

DSCN3804     Проблемні питання взаємодії між представниками системи безоплатної правової допомоги та патрульною поліцією обговорили директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна та начальник управління патрульної поліції у Хмельницькій області Олег Костенко.

     Робоча зустріч, що мала на меті з’ясування окремих проблемних аспектів задля ефективної співпраці центру і патрульної поліції, відбулася у понеділок, 17 жовтня. До розмови долучилися також головний спеціаліст відділу уповноваженого Голови Національної поліції України з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Ольга Приходченко та уповноважений Голови Національної поліції України з питань захисту прав людини, старший інспектор Юрій Сніберко.

     Питання, що порушувалися, стосувалися насамперед дотримання прав людини працівниками патрульної поліції під час затримання осіб за вчинення адміністративних правопорушень, зокрема дотримання Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб.

     У результаті зустрічі запланувалипровести заняття із патрульними поліції з питань реалізації Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

{gallery}img/novyny/2016/10_Zhovten/17_01{/gallery}