назад

Дотримання прав людини в місцях несвободи на контролі

aaa9 жовтня до Регіонального центру завітали Ярослав Білик, головний спеціаліст Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадський монітор Галина Азарова.

       Під час робочої зустрічі з керівництвом РЦ було обговорено питання утворення та організації роботи дистанційних пунктів в установах виконання покарань, питання виконання ухвал суду щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, можливість їх звернення до установ системи БПД та дотримання права засуджених осіб на безоплатну правову допомогу з питань, що стосуються перегляду строку відбування покарання.

       Нагадуємо, що 25 травня 2018 року між Координаційним центром з надання правової допомоги та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини було укладено Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль для недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема й права на безоплатну правову допомогу. Одним із напрямів співпраці, що визначені в Меморандумі, є залучення працівників системи безоплатної правової допомоги до спільних моніторингових візитів до місць несвободи, які здійснюються Національним превентивним механізмом.

     aaaa  Тому, в рамках реалізації вищезгаданого Меморандуму та з урахуванням графіку спільних моніторингових візитів до місць несвободи, директор РЦ Павло Наливайко, який згідно доручення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини залучається до моніторингу дотримання прав людини, разом з Ярославом Біликом та Галиною Азаровою, відвідали Bільнянську установу виконання покарань (№11).

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями з правових питань звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України), а також на офіційному веб-сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/mistsevi-tsentry.