назад
14.12.18

Довідково-інформаційну платформу «WikiLegalAid» презентували в Херсоні

1Сьогодні, 13 грудня, у Херсоні, як і по всій Україні, була презентована довідково-інформаційна платформа «WikiLegalAid», яка відбулась у Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області.

З вітальним словом до присутніх звернулась директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва. Вона пояснила, що довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid» функціонує за принципом Вікіпедії і постійно поповнюється правовими консультаціями.

2Марина Ігорівна зазначила, що, починаючи з 2016 року Координаційним центром з надання правової допомоги здійснювалась кропітка і велика за обсягом робота, аби сьогодні ця платформа була у відкритому доступі для широкого загалу.

«Правові консультації сформовані таким чином, що відповідь буде зрозумілою і для студентів-юристів, і для пересічних громадян. Не менш важливим є легкий і безкоштовний доступ до інформації», – зауважила керівниця Регіонального центру та додала: «Незалежно від того, де ви знаходитесь – дома, на роботі або у віддаленому районі – у вас є доступ до якісної правової інформації».

3«На сьогоднішній день у WikiLegalAid міститься більше 1400 консультацій з найактуальніших правових питань, з якими звертаються клієнти», – продовжила начальниця відділу організації з надання БВПД Регіонального центру Олена Іпатенко, відзначивши ще декілька переваг інформаційно-правової бази: «Це систематизованість поданої інформації, її актуальність, вичерпність та доступність. Уся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультації за певною тематикою було зручно та легко, тим більше, що процес оновлення правових консультацій триває постійно, а інформація, що міститься в базі, включає в себе і законодавчі зміни, і зміни в судовій практиці».

4«Отже, за допомогою цієї бази можна знайти не тільки вичерпну інформацію з правового питання, але й судову практику та зразки судових документів», – резюмувала Олена Вікторівна.

Як користуватися базою, продемонстрував начальник відділу правової інформації та консультації Херсонського місцевого центру з надання БВПД Фелікс Шмиголь, а інтегратор даного місцевого центру Володимир Куценко підкреслив, що впровадження WikiLegalAid не тільки допомагає фахівцям системи БПД у роботі з клієнтами, але й дає унікальну можливість кожному громадянину 5самостійно отримати юридичну консультацію, що сприятиме посиленню правової спроможності та правової обізнаності наших громадян.

Відповідаючи на запитання, фахівці системи БПД підкреслили, що тепер скористатися базою правових6 консультацій може кожен охочий. Головна сторінка WikiLegalAid оновлена, стала більш зручною для користувачів. Для отримання інформації треба ввести у вікні пошуку на головній сторінці слово або його корінь. На екрані з’явиться перелік консультацій, що містяться в базі. Знайти необхідну інформацію можна також через структуру категорій WikiLegalAid за галузями права.

7

Більш детально – в сюжеті програми «Таврійські новини» на телеканалі «Скіфія».Херсон:

https://www.facebook.com/skifijantku/videos/388116855289973/?t=5509

Символічно, що презентація WikiLegalAid пройшла у Всеукраїнський тиждень права. Як зазначили присутні, створення такої бази відкриває для кожного українця реальну можливість знайти відповіді на складні питання, які інколи підносить нам життя, вирішити проблеми правового характеру та підвищити рівень правової освіти.